S120-150-200 serien

Kileutstyr i S120-150-200 serien

er utformet for bruk med gravemaskiner i ulike størrelser eller direkte med boreutstyr. Kilen kan også festes til et kjøretøy eller tilhenger utstyrt med annen hydraulikk.

Disse maskinene gir bedre resultater både for entreprenører og byggherrer, siden de øker mulighetene for å bruke eksisterende hydrauliske maskiner og gjør at sprengingen går raskere. Fordeler med kiling i forhold til andre metoder er også miljøvennlighet, miljøsikkerhet og arbeidssikkerhet.

Den serien kan raskt kobles til en gravemaskin med et kjede- eller kabeloppheng og et enkelt hurtigfeste til maskinen, samt et hydraulisk hurtigfeste. Der oppheng er brukt, vil en operatør styre kilen inn i et borehull i riktig retning for kiling. Kilemaskinen kan også utstyres med et fast hurtigfeste og et kuleledd. Kuleleddet gjør at man kan bruke styreenheter til å lede kilen inn i et borehull, slik at det under gode forhold ikke er nødvendig med en kilemaskinoperatør. I dette tilfellet må arbeidsmaskinen være utstyrt med en såkalt rotortilt, som vanligvis er en del av maskinens standardutstyr.

På bilde over ser du en S150 splitter med et S40 hurtigfeste.
Bytte av ekstrautstyr går raskt og sikkert med standardiserte hurtigfester. 

S120-150-200-modellene

Kilemaskinen kan utstyres med en kile for en borehullsdiameter på 45, 51, 64, 76, 89 eller 102 mm samt tre kilesylindere i ulike størrelser (120, 150 eller 200 mm) , der hver av dem svarer til visse hullstørrelser. Kiledybden går fra 400 til 1200 mm. Minimumsdybden på borehullene er 900-1800 mm. Om nødvendig kan kilen utstyres med automatisk smøring og en trykkforsterker, som før nevnt. Uten trykkforsterkeren er det nødvendig med et minimumstrykk på 150 bar. F.eks. veier S120-modellen rundt 100 kg uten en trykkforsterker, så den passer for bruk også med en liten arbeidsmaskin om nivået på det hydrauliske utgangstrykket er riktig. Det største SplitStone® S200-maskineriet veier rundt 600 kg med tilkoblet utstyr.

Brosjyre med teknisk data til nedlasting:


Ta kontakt med vårt salgsteam for anbefalinger om ditt bruksområde.